На 3 вида дрога бил шофьорът, прегазил жена днес в Сливен

29-годишният мъж е задържан за 72 часа
28 юли 2022 16:42, Елка Василева
32
На 3 вида дрога бил шофьорът, прегазил жена днес в Сливен
Снимка: архив, БГНЕС

Мъжът, причинил катастрофа със загинала жена в Сливен днес, е тестван с техническо средство, при което е установено наличие на наркотици - амфетамин, метаамфетамин и канабис. Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов.

Още по темата
29-годишният мъж е задържан за 72 часа, като предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

При катастрофата, станала на централен булевард в града тази сутрин, загина жена на 69 години. Тя е била блъсната при пресичане на булеварда. Жената е пресичала не на пешеходна пътека, а пет метра след нея.

Водачът при непредпазливост е причил смъртта на жената, а непосредствено след произшествието е избягал от мястото, каза прокурор Гангалов. Повдигнато му е обвинение за транспортно престъпление.

Автомобилът е намерен изоставен и паркиран, със свалени регистрационни номера в автосервиз в местността Селището, каза инсп. Стефан Стефанов от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Сливен. Мъжът е задържан на местоработата му в Сливен.

Той шофира от 2011 година и до този момент има пет акта и 12 глоби с фиш за маловажни нарушения на Закона за движение по пътища. Предизвикал е леки транспортни произшествия, две от тях - заради несъобразена скорост. Досега книжката му не е била отнемана, не е бил хващан с алкохол или наркотици. Експертиза ще покаже с каква скорост е карал при днешния инцидент.

От началото на акцията за алкохол и наркотици в Сливен на 7 юли до момента има заловени 21 водачи с алкохол 1,2 промила, 14  - над 1,2 промила и десет след употреба на наркотици, съобщи инсп. Стефанов, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Значи неадвкватен да шофира,обаче му идва на акъла да избяга,да си свали табелите,да скрие талигата.Любопитен съм колко адекватен ще е съдията.Мястото на такива *** е в кауша за дълго и приятелите му да знаят какво ги чака ако сядат зад воланя ***.Живота е най ценното нещо,а в Бг не струва нищо.
29
0
 
0
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Ами родната полиция да спре продажбите. В Студентски град се продава на улицата, всеки барман в заведение е инструктиран да насочва клиентите към дилъра в заведението, а във всяка дискотека освен мъжка и женска тоалетна има 3та стаичка за шмрък. А родната полиция е на процент, ама тук си губим времето да си пишем простотиии.
28
0
 
0
 
! Отговори
Narc преди 1 година
Какво прави дърта бабичка да митка като кокошка без глава между пешеходните пътеки на главен път където се кара бързо? Аман от изкофели.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрогирани са и в ЕС, обаче глобите и законите са жестоки , а полицията пипа яко.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям номер 12.Всички служби трябва да се задействат и да изловят наркоманите както и техните дилъри.А вие ако имате някой познат наркоман му подайте ръка и го подкрепете да се откаже от наркотиците.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега разбрах защо толкова много защитавате уккропите -нацисти те са дрогирани защото самите вие сте дрогирани и се защитавате колеги по дрогапта
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво става стая българия чета и чета само едни дрогаджии на пътя и пияни какво направите с бг продадохте на ес и нато за товали от бг нема бъдище има само дрогаджии
23
0
 
6
 
! Отговори
туз преди 1 година
НАТО И ЕС вкара в рб дрога и наркотики БРАВО продължавайте само напред
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е случаен, няма да му се размине.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като очаквате детските градини и училищата да ви възпитават децата това е резултата.
20
0
 
0
 
! Отговори
До До17 преди 1 година
Дали съм умньо или не, се доказва с тест. ==========================Колкото до написаното от мен, ако си беше позвал главата по предназначение щеше да стоплиш, че казвам същото като теб, но по малко по-различен начин. Защото има само един физичен начин кола да спреш на място кола със скорост над 22 км/ч (на сух път) за тия 5 метра разстояние до пешеходната пътека. Да се удари в нещо неподвижно с много голяма маса. Е, и удар от метеорит с остатъчно тегло към 1 кг би свършил работа, но...
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко невинни душици още ще трябва да загинат,та на някой съдия да му светне лампата,че така не може!Всички закони са изпипани така,че тези мутри с чадър си правят каквото пожелаят и накрая може да ги изкарат-невинни.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е бил дрогиран,би трябвало до живот да лежи.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Покрай големите риби, да си крадът безнаказано, и наркоманите трепят хора по пътищата, защото как се кара 12 и 30 акта.
16
2
 
2
 
! Отговори
13, преди 1 година
тъй като не сме свидетели, а само ръсим акъл, стъпваме на написаното: "...При катастрофата, станала на централен булевард в града тази сутрин, загина жена на 69 години. Тя е била блъсната при пресичане на булеварда. Жената е пресичала не на пешеходна пътека, а пет метра след нея..."============================= Резонният въпрос е за тия пет метра, колко точно ще ти намали колата в км за да спреш точно преди пешеходната. И понеже съм малко вдлъбнат, оставям на теб да се произнесеш аргументирано
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко добре ни оправи, камикадзета на 3 вида дрога обикалят из България, но когато си на 112-то място по свобода на словото никой не разбира за това, но ето че лъснаха мръсните тайни.
14
5
 
7
 
! Отговори
гербави наркомани преди 1 година
Онова наркоманче което уби Милен Цветков беше свързано с ГЕРБ. Семеррджиев дето уби двете момичета - и той - свързан и с ГЕРБ и с Таки. Най-вероятно и тоя хубосник е от котилото на ГЕРБ.
13
0
 
4
 
! Отговори
дд преди 1 година
Метамфетаминът е бруталната работа, много жалко, че се разпространи и тука, но не може да се сравнява с макината и амфета, брутално по-силен наркотик е
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно няма нищо общо, че бабата се е появила между колите без да има право да пресича на това място. Трябва да направят видео регистраторите задължителни.
11
0
 
22
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Абе, де са Службите за борба с Наркотиците и Наркотрафика??? Имам смътното чувство, че имено те участват и котролират продажбите и разпространението на наркотиците в Бг!